Wesley Jobello a semnat pentru FC Argeş

Autor: Mirea Andreea
Publicat: 09-02-2023 17:27

Echipa de fotbal FC Argeş a ajuns la un acord cu Wesley Geroges Jobello, jucător care în prima parte a campionatului a evoluat la UTA Arad, a anunţat, joi, pagina de Facebook a clubului din Trivale.

Internaţional din Martinica, în vârstă de 29 de ani, mijlocaşul stânga a strâns 17 partide în acest sezon pentru ''Bătrâna Doamnă''. El poate evolua şi ca mijlocaş dreapta.

Jobello s-a născut în Gennevilliers (Franţa) şi are rădăcini în Martinica, departament de peste mări al Franţei. A început fotbalul la Melun, iar în 2012 a trecut la academia celor de la Olympique Marseille. A debutat în 2012 în Ligue 1 într-o înfrângere a lui OM în faţa celor de la Sochaux. Până să ajungă în România, a mai trecut pe la Clermont Foot, Gazelec Ajaccio, Coventry City şi Boulogne. Are în palmares o Cupa Ligii franceze, dar şi o medalie de vicecampion al Franţei, ambele cu Marseille, informează Agerpres.

A evoluat pentru naţionalele de U17 şi U18 ale Franţei, dar la seniori a optat pentru naţionala statului Martinica pentru care a jucat în trei meciuri şi a înscris un gol.

În prezent este cotat de transfermarkt.com la 250.000 de euro.

FC Argeş i-a mai transferat în această iarnă pe fundaşul croat Mario Zebic, pe mijlocaşul Andrei Tîrcoveanu (FC Botoşani), pe mijlocaşul Mimito Biai (Guineea-Bissau), pe fundaşul brazilian Lucas Brendon, pe fundaşul stânga argentinian Facundo Rizzi, extrema portugheză Boubacar Rafael Neto Hanne şi pe fundaşul stânga canadian Zorhan Ludovic Bassong.