Yahoo se prăbușește și face concedieri masive cât timp mai este profitabilă

Autor: Ionel Dancu, Reporter
Publicat: 11-02-2023 03:00

Yahoo Inc intenționează să concedieze peste 20% din totalul forței de muncă, a relatat joi Axios, citând directori ai companiei, conform Mediafax.

Concedierile fac parte dintr-o restructurare majoră a Yahoo, care va avea un impact asupra a peste 50% dintre angajații din domeniul tehnologiei publicitare a companiei.

Este vorba de mai mult de 1.600 de persoane, potrivit raportului citat.

Schimbările vor pune capăt efortului de ani de zile al Yahoo de a concura direct cu Google și Meta pentru dominația în domeniul publicității digitale.

Spre mai mult profit

Într-un interviu, directorul general al Yahoo, Jim Lanzone, a spus despre concedieri că vor fi „extrem de benefice pentru profitabilitatea Yahoo în general”, ceea ce va permite companiei „să treacă la atac” și să investească mai mult în alte părți ale activității sale care sunt profitabile.

Yahoo în ansamblu este profitabilă și aduce venituri anuale de aproximativ 8 miliarde de dolari, a relatat Axios.

Yahoo și AOL au fost achiziționate de Apollo, o firmă globală de capital privat, pentru 5 miliarde de dolari de la Verizon în 2021. Apollo a redenumit compania comună Yahoo.

Verizon a urmărit să valorifice seturile lor masive de date și afacerile de tehnologie publicitară achiziționate pentru a crea o platformă publicitară digitală unificată care să poată concura cu Google sau Meta (pe atunci Facebook).