USR scapă de viceprimarul Lucian Judele de la Sectorul 3, cu mâna PSD

Autor: Radu Pop
Publicat: 10-02-2023 19:13
Actualizat: 10-02-2023 21:02

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, s-a înțeles cu organizația PSD a sectorului 3 pentru a-l schimba din funcție pe viceprimarul de sector, Ștefan-Lucian Judele. După mai bine de doi ani de când a fost ales viceprimar al sectorului 3, Lucian Judele (USR) are acum toate șansele să piardă funcția, în condițiile în care el a stârnit nemulțumiri inclusiv în rândurile propriului partid.

Surse din USR București afirmă că Lucian Judele a pierdut practic susținerea organizației sectorului 3, el provenind din aripa PLUS a partidului și fiind bănuit că îi este în continuare fidel lui Dacian Cioloș, cel care a rupt USR anul trecut, creând Partidul REPER. Aceleași surse precizează că Judele a rămas în USR doar pentru a-și păstra postul de viceprimar al sectorului 3, în condițiile în care plecarea din partid ar fi dus la pierderea funcției de consilier local și automat a celei de viceprimar.

Schimbarea din funcție a lui Lucian Judele ar urma să se facă săptămâna viitoare, dar nu este clar încă cine va deveni viceprimar în locul său.

E de precizat că USR deține cele mai multe mandate în Consiliul Local al Sectorului 3 (9 mandate), fiind urmat de PSD, cu 8 mandate și de PNL, cu 7 mandate. Partidul București 2020 (din partea căruia a candidat Robert Negoiță) are 5 mandate, iar PMP doar două. Majoritatea în Consiliul Local de sector e deținută de USR și PNL, care au împreună 16 mandate. Conform Codului Administrativ, pentru demiterea viceprimarului este nevoie de o majoritate de două treimi (20 de voturi).