Au fost stabilite semifinalistele turneului WTA de la Abu Dhabi

Autor: Mirea Andreea
Publicat: 11-02-2023 10:32

Jucătoarea chineză de tenis Zheng Qinwen, numărul 29 mondial, s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Abu Dhabi, dotat cu premii totale de 780.637 de dolari, urmând să o înfrunte sâmbătă pe rusoaica Liudmila Samsonova, cap de serie numărul 8 la această competiţie, informează Agerpres.

În vârstă de 20 de ani, Zheng Qinwen a trecut vineri în două seturi, 6-1, 6-2, de o altă reprezentantă a Rusiei, Daria Kasatkina, principala favorită de la Abu Dhabi, în faţa căreia s-a impus după doar 78 de minute de joc. Ea a obţinut cu această ocazie a treia sa victorie în faţa unei jucătoare din Top 10 WTA, după ce le-a învins în 2022 pe tunisianca Ons Jabeur, la Toronto, şi pe spaniola Paula Badosa, la Tokyo.

Asiatica a acces pentru a treia oară în carieră într-o semifinală din circuitul profesionist şi a doua de categoria WTA 500, după a disputat anul trecut finala turneului de la Tokyo.

În penultimul act la Abu Dhabi, Zheng Qinwen o va înfrunta pe Liudmila Samsonova, care a învins-o cu 6-3, 6-3 pe compatrioata şi partenera sa de dublu Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 4.

Campioana olimpică en titre, elveţianca Belinda Bencic, favorita numărul 2, a acces la rândul ei în semifinalele competiţiei din Emiratele Arabe Unite, graţie victoriei cu 7-6 (7/5), 6-2 în partida cu americanca Shelby Rogers, venită din calificări.

Bencic o va avea ca adversară sâmbătă pe brazilianca Beatriz Hadad Maia (nr.6), învingătoare cu 3-6, 6-3, 6-2. după mai mult de două ore de joc, în meciul cu kazaha Elena Rîbakina, câştigătoarea trofeului la Wimbledon anul trecut.