Schiori morți în Alpii francezi, între care un britanic şi un american

Autor: Mirea Andreea
Publicat: 13-02-2023 09:38

Trei persoane au murit în accidente de schi produse separat duminică în Alpii francezi, printre aceştia numârându-se un britanic şi un american, transmite AFP care citează serviciul de salvamont.

Un turist britanic aflat în vacanţă la Méribel (departamentul Savoia) şi-a pierdut viaţa în prima parte a după-amiezii. Bărbatul în vârstă de 50 de ani care schia în afara pârtiei a suferit o căzătură violentă, informează Agerpres.

El a fost găsit în stop cardiac şi cu politraumatisme, a indicat conducerea companiei Méribel Alpina, confirmând informaţiile difuzate de postul de radio France Bleu Pays de Savoie. Decesul bărbatului a fost constatat la faţa locului.

Potrivit postului de radio local, ancheta jandarmeriei ar indica drept cauză viteza mare a schiorului.

În Haute-Savoie, un american în vârstă de 21 de ani, care schia în afara pârtiei, a murit după ce a suferit un accident pe un coridor de pe domeniul Brévent, a declarat serviciul de salvamont din Chamonix, care a intervenit în jurul orei 10:25. Potrivit postului France Bleu Pays de Savoie, el a căzut de la aproape 200 de metri.

În cursul după-amiezii, într-un alt accident mortal petrecut pe sectorul Aiguille Croche, la graniţa cu Savoia, la sud de Megeve, a fost implicat un schior de fond, în vârstă de 59 de ani, originar din zonă.

Serviciul de salvamont din Chamonix a avut opt intervenţii duminică.