UDMR privește de pe margine 'războiul' PSD-PNL de la rotativă - Cseke Attila: Noi mergem înainte

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 14-02-2023 07:57

MInistrul Dezvoltării, Cseke Attila a declarat luni în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News Tv, că nu a fost nicio solicitare legată de faptul ca UDMR să nu continue la guvernare, iar în acordul care se referă la rotativă nu sunt parte. Nu s-a prevăzut nimic de portofoliile deţinute de UDMR, aşa că noi mergem înainte, a mai spus el.

”O să rămân ministru cât decide prim-ministrul să fiu ministru”, a spus ministrul Dezvoltării.

Întrebat despre o surpriză în privinţa rotaţivei în privinţa prezenţie UDMR în continuare în Executiv, ministrul Cseke Attila a arătat că nu s-a discutat o astfel de ipoteză.

Ce a explicat Cseke Attila

”Până în momentul la care discutăm nu s-a dezbătut o asemenea ipoteză, nu a fost nicio solicitare legată de faptul ca UDMR să nu continue la guvernare. De fapt, noi, în acordul acela care se referă la rotativă nu suntem parte. Nu s-a prevăzut nimic de portofoliile deţinute de UDMR, aşa că noi mergem înainte”, a explicat Cseke Attila.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu va fi premier din luna mari, ministrul Dezvoltării a spus: ”Dacă se respect acordul. În acest acord UDMR nu este parte, eu nu pot să îmi exprim un punct de vedere, atâta vreme cât părţile sunt PNL şi PSD”