Lider din Statul Islamic, ucis în urma unui raid în Siria: cel puţin patru militari americani au fost răniţi în operațiune

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 17-02-2023 21:45
Actualizat: 17-02-2023 20:23

Cel puţin patru militari americani au fost răniţi în Siria, în cursul unei operaţiuni în care a fost asasinat un lider al reţelei teroriste Stat Islamic, anunţă Comandamentul Central american (CENTCOM), transmite Mediafax.

Operaţiunea antiteroristă a avut loc într-o zonă din nord-estul Siriei, fiind efectuată de militari americani împreună cu militanţi ai grupului insurgent Forţele Democratice Siriene (SDF).

În cursul raidului antiterorist, efectuat cu elicoptere, s-a produs o explozie, soldată cu rănirea a patru militari americani şi a unui câine utilitar, a comunicat vineri după-amiază Comandamentul Central american (CENTCOM), responsabil de zona Orientului Mijlociu.

Lider ISIS ucis

Hamza Al-Homsi, descris ca fiind un lider important al reţelei teroriste sunnite Stat Islamic (ISIS/DAESH), a fost asasinat în operaţiunea americană, a precizat CENTCOM, potrivit site-ului Axios.com.

Statele Unite au trupe în estul Siriei, în apropierea frontierei cu Irakul, în cadrul unei coaliţii pentru contracararea organizaţiei teroriste Stat Islamic.