Carnagiu în statul Mississippi, SUA: șase morţi, după o serie de împuşcături. Ce se întămplă cu principalul suspect

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 18-02-2023 04:45
Actualizat: 18-02-2023 10:09

Şase persoane au murit şi o alta a fost rănită vineri într-o serie de împuşcături în comitatul Tate, din Mississippi, unde un bărbat a deschis focul asupra fostei sale soţii şi, posibil, asupra altor membri ai familiei, a declarat şeriful comitatului, Brad Lance, pentru CNN, potrivit news.ro.

Autorităţile au primit primul apel la 911 în jurul orei locale 11.00, după ce suspectul a intrat în parcarea unui magazin din Arkabutla, un orăşel din nordul statului Mississippi, şi a tras în maşina de lângă el, împuşcându-l mortal pe şofer. O altă persoană aflată în vehicul nu a fost rănită.

Suspectul a intrat apoi în magazin, iar ulterior a plecat, conducând spre casa fostei sale soţii. Aici a ucis-o pe femeie şi l-a lovit fizic pe logodnicul ei, care se afla şi el în locuinţă.

Poliţiştii l-au prins pe şofer după ce au găsit vehiculul suspect în faţa unei case despre care autorităţile au stabilit că aparţinea trăgătorului. Pe o alee din spatele casei suspectului, autorităţile au găsit doi bărbaţi care au fost ucişi prin împuşcare. Unul a fost găsit pe alee, iar celălalt se afla într-un vehicul.

Victime în serie

Alte două victime au fost găsite împuşcate şi ucise într-o casă învecinată cu locuinţa suspectului. Potrivit şerifului Lance, suspectul ar putea fi rudă cu victimele - un bărbat şi o femeie.

Lance a mai spus că o altă persoană a fost rănită în timpul împuşcăturilor. Acea persoană a fost tratată de echipajele de urgenţă şi nu a fost dusă la spital pentru tratament suplimentar.

Poliţiştii l-au prins pe suspect în timp ce încerca să părăsească locul faptei, în apropierea casei sale. În maşină, poliţiştii i-au găsit mai multe pistoale şi o puşcă de vânătoare.

Suspectul şi victimele nu au fost numite încă de autorităţi. De asemenea, nu este clar motivul pe care s-a întâmplat tot acest carnaj.

Biroul FBI din Mississippi colaborează cu forţele de ordine locale în cadrul anchetei.