Viaţa selecţionerului Angliei, Gareth Southgate, va fi adaptată într-o piesă de teatru la Londra

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 21-02-2023 22:19
Actualizat: 21-02-2023 22:23

Viaţa lui Gareth Southgate, selecţionerul Angliei, va fi adaptată într-o piesă de teatru la Londra, în rol principal urmând să fie Joseph Fiennes, cunoscut şi din serialul „Povestea slujitoarei/ The Handmaid’s Tale”.

Intitulată „Dragă Anglia”, cu referire la scrisoarea sa trimisă susţinătorilor englezi chiar înainte de Euro 2021, această piesă a fost scrisă de James Graham şi ar urma să fie programată din iuni, la Teatrul Naţional din Londra, scrie news.ro.

Piesa este inspirată din traiectoria lui Southgate de la penalty-ul ratat la loviturile de departajare pierdute împotriva Germaniei în semifinalele Euro 1996.

"Douăzeci şi doi de ani mai târziu, el a fost cel care a spart blestemul la loviturile de departajare din Anglia, permiţându-i să câştige pentru prima dată o lovitură de departajare la Cupa Mondială (în optimile de finală împotriva Columbiei, în 2018)”, a declarat James Graham pentru BBC. .

Piesa evocă şi schimbarea de mentalitate a selecţiionatei engleze, epopeea acesteia în timpul Cupei Mondiale 2018 şi a Campionatului European din 2021. Dar şi momentele mai dificile ale mandatului său, inclusiv reacţiile rasiste în urma ratărilor lui Rashford şi Saka, la loviturile de departajare din finala Euro 2021.