Coco Gauff se va duela cu Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Dubai

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 23-02-2023 18:14

Coco Gauff (6 WTA) este a doua semifinalistă a ediției 2023 a turneului de la Dubai, după ce a câștigat joi în fața compatrioatei Madison Keys (23 WTA).

Cele două americance știau foarte bine cine le așteaptă în semifinale înainte de a începe meciul din sferturile de finală de la Aviation Club Tennis Centre. Iga Swiatek a primit un walkover după ce Karolina Pliskova s-a retras din întâlnirea lor din sferturi, astfel că tânăra poloneză este odihnită și pregătită pentru un nou meci, scrie Mediafax.

Gauff și Keys s-au mai întâlnit de două ori, ambele meciuri fiind jucate în sezonul trecut. În prima lor întâlnire, mai experimentata Keys a reușit să se impună, dar în cea de-a doua întâlnire, Gauff a obținut o victorie în două seturi la Flushing Meadows.

Motivată de victoria anterioară în fața compatrioatei sale și de un start bun în sezonul 2023, Gauff a pornit a jucat mult mai bine în meciul din sferturile de finală împotriva lui Keys. Ea făcut break încă din primul game și a mai adăugat unul în al cincilea, pentru a câștiga primul set cu 6-2.

În setul al doilea, Gauff a reușit din nou primul break, dar de data aceasta Keys a reușit să răspundă și în cele din urmă a fost la doar două puncte de a câștiga setul al doilea.

Dar asta s-a întâmplat pe serviciul lui Gauff, care și-a valorificat avantajul. În game-ul următor, ea a făcut break pe serviciul lui Keys și a câștigat meciul cu 6-2, 7-5 într-o oră și 21 de minute, stabilind o întâlnire în semifinale cu numărul 1 mondial, Iga Swiatek.