Deputat ucrainean, pesimist în privința Bakhmut: 'Va trebui probabil să părăsim Bakhmut. Nu are niciun sens să îl păstrăm cu orice preț'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 02-03-2023 13:30
Actualizat: 02-03-2023 11:12

Forțele ucrainene au rezistat joi dimineața devreme pe pozițiile lor din orașul Bakhmut, aflat în ruină în estul țării, sub atacul constant al trupelor rusești care încearcă să obțină prima lor victorie majoră de peste jumătate de an.

Rusia afirmă că preluarea Bakhmut ar deschide calea pentru a controla pe deplin restul regiunii industriale strategice Donbas, care se învecinează cu Rusia, unul dintre principalele obiective ale invaziei sale de acum un an, la 24 februarie.

Ucraina spune că Bakhmut are o valoare strategică limitată, dar a opus totuși o rezistență acerbă. Nu toată lumea din Ucraina este convinsă că apărarea Bakhmut poate continua la nesfârșit.

Deputat ucrainean pesimist

"Cred că, mai devreme sau mai târziu, va trebui probabil să părăsim Bakhmut. Nu are niciun sens să îl păstrăm cu orice preț", a declarat miercuri seara târziu, la radio NV, deputatul ucrainean Serhiy Rakhmanin, inforemază The Guardian.

"Dar, pentru moment, Bakhmut va fi apărat cu mai multe obiective - în primul rând, pentru a provoca cât mai multe pierderi rusești și pentru a determina Rusia să-și folosească muniția și resursele".

Nu trebuie permisă prăbușirea niciunei linii de apărare, a mai spus Rakhmanin.

"Există două moduri de abordare - o retragere organizată sau o simplă fugă. Iar noi nu putem permite ca fuga să aibă loc în nicio circumstanță", a spus el.