Trei arme pe care soldații ruși nu le au pe front în Ucraina: 'Demonstrează că au o situație dificilă' - ministrul ucrainean al Apărării

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 06-03-2023 18:37

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a declarat că rămâne optimist și nu crede într-un sprijin militar al Chinei pentru Rusia, relatează Rador.

"Personal, rămân un optimist informat: nu o vor face. Am urmărit discursurile liderilor Chinei și Indiei. Au spus destul de clar că astăzi războiul nu mai este o modalitate de a rezolva problemele dintre țări. Există alte priorități. Aceasta este o poziție gândită şi atentă. Prin urmare, am speranţa că nu va exista un ajutor direct deschis pentru Rusia" - a subliniat Reznikov într-un interviu pentru portalul LIGA.net.

Cele trei arme

Ministrul a menționat că tocmai faptul că rușii caută sprijin demonstrează că au o situație dificilă în ceea ce priveşte vestele antiglonț, obuzele și vehiculele blindate.

Agenția de presă ucraineană Ukrinform aminteşte că, duminică, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că în acest moment Uniunea Europeană nu are niciun motiv să creadă că Republica Populară Chineză intenționează să transfere arme Rusiei.