Zeci de mii de români din această zonă a țării vor plăti facturi cu 50% mai mici la energie

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 07-03-2023 08:21

Facturile la energie sunt un adevărat coșmar pentru majoritatea românilor, dar în zona Munților Apuseni există câteva localități unde oamenii plătesc facturi reduse cu 50%. Aceștia sunt beneficiari ai unei legi din 1996, iar plățile reduse la facturi s-ar putea aplica și oamenilor care locuiesc în Delta Dunării.

"Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, în colaborare cu UAT-uri din Munţii Apuseni, va monitoriza în continuare cu atenţie modul în care Electrica Furnizare SA, dar şi alţi furnizori de energie electrică, vor aplica reducerea de 50% şi solicită cetăţenilor din zona Munţilor Apuseni care au contracte de furnizare a energiei electrice cu alţi furnizori să transmită prin intermediul UAT-urilor în care domiciliază sau lucrează dacă întâmpină probleme în acordarea acestui beneficiu legal", se precizează într-un comunicat al instituției, potrivit adevarul.ro.

Reprezentanţii Prefecturii Alba susţin că, din dialogul avut cu compania Electrica Furnizare, a rezultate că au fost analizate solicitările transmise prin intermediul a 21 de UAT- uri din judeţul lor, concluzia fiind că în peste 87,53% din locurile de consum analizate se poate acorda reducerea de 50%.

Pentru restul de circa 12,47%, poziţii neconforme din punctul de vedere ale Electrica Furnizare SA, s-a demarat un dialog cu primăriile pentru aducerea la conformitate.