Texasul a emis un avertisment pentru cetățenii săi, îndemnându-i să evite călătoriile în Mexic

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 12-03-2023 07:31

Autorităţile din statul american Texas au sfătuit cetăţenii americani să nu călătorească în Mexic în timpul vacanţei de primăvară, din motive de securitate, informează Rador.

Departamentul texan pentru siguranţă publică a comunicat că violenţele dintre cartelurile de droguri reprezintă o ameninţare semnificativă pentru oricine intră în Mexic.

Declaraţia a fost făcută după ce Poliţia din oraşul de graniţă Peñitas a comunicat că trei femei care au intrat în Mexic pentru a vinde haine la o piaţă locală lipsesc de mai bine de trei săptămâni. Anterior, în cursul acestei săptămâni, doi cetăţeni americani care intraseră în Mexic pentru îngrijiri medicale au fost răpiţi şi ucişi de o bandă criminală locală.

Alţi doi ostatici au fost eliberaţi nevătămaţi, după ce poliţiştii locali au arestat cinci membri ai bandei. Miercuri, doi senatori republicani au propus o lege care să autorizeze detaşarea de militari americani peste graniţă, pentru a lupta împotriva cartelurilor. Preşedintele mexican, Andrés Manuel López Obrador, a afirmat că este scandalizat şi că nu va permite niciodată ca acest lucru să se întâmple.