Operațiune de salvare pe Mediterană: zeci de persoane sunt date dispărute, după ce barca cu care călătoreau s-a răsturnat

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 12-03-2023 23:30

Treizeci de persoane sunt date dispărute, iar 17 au fost salvate în centrul Mediteranei duminică, după ce barca cu care călătoreau din Libia s-a răsturnat din cauza vremii nefavorabile, a anunțat paza de coastă a Italiei.

Sunt în plină desfăşurare operațiunile de salvare, susținute de nave comerciale și sprijin aerian din partea agenției de frontieră a UE Frontex. Alte două nave comerciale sunt în drum spre zonă.

Duminică dimineaţă, organizația umanitară Mediterranea Saving Humans a postat pe Twitter că, potrivit mai multor surse, nava care se îndrepta spre Italia s-a răsturnat la aproximativ 110 mile nord-vest de Benghazi, scrie Rador.

Alarm Phone, o altă organizație umanitară care preia apelurile de la navele de migranți aflate în primejdie, a scris pe Twitter că a alertat pentru prima dată autoritățile sâmbătă, subliniind că barca, cu 47 de persoane la bord, are nevoie urgentă de salvare.