Atentat în Ucraina: Autoturism aruncat în aer la Melitopol. În mașină s-ar fi aflat un oficial instalat de ruși

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 14-03-2023 21:13
Actualizat: 14-03-2023 21:14

O explozie puternică a avut loc în centrul orașului Melitopol, ocupat temporar de forțele ruse. Un oficial care reprezenta autoritățile de ocupație se afla probabil în mașina care a explodat, notează presa ucraineană, citând RIA Melitopol.

RIA Melitopol, o agenție de știri de propagandă rusă, raportează că o mașină a fost aruncată în aer în Melitopol, pe strada Heroiv Ukrainy nr. 48. Explozia a avut loc în curtea de lângă un bloc de locuințe cu nouă etaje.

RIA Melitopol raportează că "un oficial" a fost ucis. Ulterior, a apărut o informație potrivit căreia mașina aparținea colaboraționistului și pompierului Dmytro Kucherkov.

Cine era oficialul care se presupune că a fost ucis

Colaboraționistul Vladimir Rogov a afirmat că Toyota Land Cruiser Prado, care a fost aruncat în aer, ar fi aparținut lui Ivan Tkach, antreprenor local care deținea una dintre cele mai mari companii private de transport din Melitopol.

Inițial, Rogov a declarat că o persoană a fost rănită în explozie; ulterior, a spus că a fost vorba de două persoane, un bărbat și o femeie. Ambii au fost duși la spital.

El a adăugat că pentru a arunca în aer mașina a fost folosit un dispozitiv exploziv improvizat.

Cu toate acestea, Rogov a mai declarat că "potrivit rapoartelor preliminare, forța exploziei, care a distrus o mașină în apropierea pieței din strada Kirov, a fost de aproximativ 1 kg de explozibil în echivalent TNT".

Dmytro Kucherkov este fostul șef interimar al Departamentului orașului și districtului Melitopol al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei, care a fost de acord să coopereze cu ocupanții.