Poliţia canadiană investighează moartea a 17 cai sălbatici

Autor: Mirea Andreea
Publicat: 16-03-2023 09:17

Poliţia federală canadiană a declarat miercuri că investighează moartea prin împuşcare a 17 cai sălbatici cu semnificaţie culturală pentru o comunitate indigenă din vestul ţării, informează AFP.

Animalele au fost "împuşcate recent" şi au fost descoperite pe terenuri guvernamentale aflate la nord de Walhachin, în provincia Columbia Britanică, a declarat caporalul James Grandy din cadrul Royal Canadian Mounted Police (RCMP) într-un comunicat.

"Acestea păreau să aparţină unei herghelii de cai sălbatici care frecventează regiunea", a adăugat el.

"Motivul acestui act dezolant nu poate fi confirmat deocamdată. Cu toate acestea, anchetatorii vor continua să colecteze şi să examineze toate elementele disponibile", precizează comunicatul.

O echipă compusă din medici legişti, un medic veterinar şi un anchetator din partea RCMP, specializat în animale, s-a deplasat la locul faptei în această regiune greu accesibilă, informează Agerpres.

Carcasele animalelor erau împrăştiate pe o distanţă de doi kilometri de pădure şi de teren abrupt, a relatat postul public CBC.

Potrivit autorităţilor, caii au o semnificaţie culturală pentru comunitatea indigenă locală din Skeetchestn. Contactaţi de AFP, responsabilii săi nu au dorit să comenteze.