Surse: Varianta PSD pentru plafonarea tarifelor RCA

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 20-03-2023 17:29

Social-democrații vor propune în coaliția de guvernare ca tarifele de referință RCA să fie înghețate la nivelul lunii martie 2022, au declarat luni surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Potrivit surselor citate, PSD ar dori ca plafonarea tarifelor RCA să se realizeze pe o perioadă de 6 luni, cu posibilitatea de prelungire pentru încă 3 luni.

Consiliului Concurenței ar fi invocat riscul de infringement într-un asemenea scenariu și preferă o altă abordare. PSD-iștii sunt nemulțumiți de activitatea șefului instituției, Bogdan Chirițoiu, în cazul pieței de asigurări în contextul falimentului Euroins, social-democrații fiind de părere că acesta a procedat la fel și în contextul falimentului City Insurance deși erau semne că sunt probleme pe piața asigurărilor, au precizat sursele citate.

Preţul poliţelor RCA nu o să crească în urma falimentului Euroins pentru că deja sunt luate măsuri astfel încât tarifele practicate de către asigurători să rămână în piaţă cele din 2022, a declarat, luni, preşedintele ASF, Nicu Marcu.