Situație fără precedent la Timișoara!

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 22-03-2023 10:29

La Timișoara, caz fără precedent: Primarul cetățean german Dominic Samuel Fritz nu a absorbit în doi ani și jumătate de mandat, din fondurile europene, niciun euro pe vreun proiect propriu, ci numai pe proiecte moștenite de la administrația precedentă, condusă de Nicolae Robu, aceasta lăsând în implementare un număr record de proiecte pe astfel de fonduri -cca o sută-, totalizând 570 milioane euro.

Dar nu numai atât: nici pe bugetul local, Primarul Fritz nu are până la această oră niciun proiect implementat, investițiile record cu care el se laudă fiind în totalitate pornite de predecesorul său. Desigur că a continua proiecte este un lucru firesc, nu despre asta este vorba.

Ce este ieșit din comun e faptul că la ce a moștenit, Primarul Fritz nu a reușit să adauge absolut nimic! Asta are în vedere titlul articolului nostru!

După câte cunoaștem, o asemenea situație nu se mai regăsește niciunde în România, semn că a fi dirijor de cor Gospel, cum a fost dl Fritz, e una, a fi Primar e alta.

Reamintim, dl Fritz are o carieră extrem de firavă până la vârsta de 37 de ani când a devenit Primar al Timișoarei, tot ce a reușit să fie el până la această vârstă fiind voluntar pe lângă un ONG, secretara unui pensionar, care, cu mulți ani înainte a fost Președinte al Germaniei (cum sunt cei ce-i asistă, la ora actuală, pe Ion Iliescu și Emil Constantinescu, în țara noastră) și, la vârful de performanță, dirijor de cor de amatori Gospel.

Se pare că și studiile d-lui Fritz sunt îndoielnice, din moment ce el refuză să-și prezinte diplomele. Precizăm că noi nu acuzăm, ci doar constatăm.