Inundațiile din Peru au cauzat daune în valoare de 323 de milioane de dolari la infrastructură

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 23-03-2023 01:45

Ploile abundente care au lovit recent Peru au cauzat daune infrastructurii în valoare de cel puțin 323 de milioane de dolari, a declarat miercuri un ministru guvernamental, informează Rador.

Precipitațiile care au urmat puternicului ciclon Yaku au generat inundații în zonele populate, distrugând sute de case, școli și drumuri, în principal de-a lungul coastei centrale și de nord a țării andine.

În urma inundațiilor, autoritățile au relocat mii de oameni afectați și au început lucrările de reconstrucție a drumurilor și a altor infrastructuri deteriorate. Pagubele declanșate de ciclonul Yaku marchează cea mai recentă criză care a lovit Peru, unde proteste antiguvernamentale tensionate și violenţele au zguduit țara de când Congresul l-a demis pe fostul președinte Pedro Castillo în decembrie.

La începutul acestei luni, guvernul Dinei Boluarte a declarat stare de urgență care acoperă 400 de districte din țară pentru a atenua efectele ploilor intense. Cel puțin 60 de persoane au murit în Peru de la începutul sezonului ploios la sfârșitul anului trecut, potrivit institutului de protecție civilă INDECI.