Al treilea terminal plutitor de gaz natural lichefiat din Germania se pregătește pentru operațiuni regulate

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 24-03-2023 23:54

Hoegh Gannet, o unitate plutitoare de stocare și regazificare (FSRU) care deservește terminalul GNL Elbehafen din Brunsbüttel, Germania, a început să furnizeze gaz în rețea, operațiunile regulate fiind așteptate să înceapă în aprilie, scrie offshore-energy.biz. Terminalul Elbehafen LNG va fi al treilea terminal FSRU al Germaniei, după cele din Wilhelmshaven și Lubmin.

La începutul anului, FSRU Höegh Gannet a sosit în portul Elbehafen din Brunsbüttel. În februarie, dezvoltatorul terminalului GNL, RWE, a primit primul transport de 137.000 de metri cubi de GNL expediată de ADNOC în cadrul acordului de furnizare multianual semnat în 2022.

Acum, RWE a oferit o actualizare a proiectului, care afirmă că regazeificarea GNL în Brunsbüttel a început cu succes pe 22 martie.

În cadrul lucrărilor de pregătire, Gasunie a umplut ultimul tronson al gazoductului care va fi utilizat pentru racordarea la FSRU. Înainte de aceasta, infrastructura tehnică pe teren a fost finalizată pe 17 martie.

La acest terminal, gazul petrolier lichefiat (GPL) poate fi de asemenea descărcat prin FSRU conform principiului navă-navă. Prima astfel de operațiune a fost efectuată în perioada 18-20 martie la Brunsbüttel.

În prima fază, Hoegh Gannet de 170.000 m3 va fi exploatat pe debarcaderul de mărfuri periculoase din Brunsbüttel Ports.

A doua fază, care este de așteptat să înceapă la sfârșitul anului 2023, va implica injectarea de GNL printr-un debarcader nou construit la vest de Elbehafen. Brunsbüttel Ports va fi responsabil pentru construcția care va începe în primul trimestru al anului 2023.