VIDEO Vicepremierul cere anchetă după cazul dramatic de la Alba: 'Nu e prima dată când acest mod de acţiune se întâmplă'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 27-03-2023 18:06
Actualizat: 27-03-2023 17:50

Vicepremierul Sorin Grindeanu a afirmat, referindu-se la cazul de la Alba, unde un bărbat şi-a ucis copilul apoi s-a sinucis, iar poliţiştii ar fi intervenit târziu, că nu este pentru prima oară când acest mod de acţiune se întâmplă şi crede că ar fi bine să se desfăşoare o anchetă şi acolo.

Sorin Grindeanu a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, despre modul în care au acţionat poliţiştii în cazul de la Alba. “Faptul că au aşteptat iarăşi ore bune înainte să intre... Nu e prima dată când acest mod de acţiune se întâmplă. Cred că ar fi bine să se desfăşoare o anchetă şi acolo, dacă tot vorbim de verificări. Şi cred că ar fi foarte bine, aşa în calitate de vicepremier, să se desfăşoare anchetă, apropo de modul cum s-a acţionat la Alba Iulia”, a declarat Sorin Grindeanu, relatează NEWS.RO.

Context

Un bărbat şi fiul său, în vârstă de un an, au fost găsiţi spânzuraţi într-un apartament din Alba Iulia. Poliţiştii anchetează o posibilă crimă, urmată de o sinucidere. Bărbatul ar fi vrut să se răzbune pe mama copilului, care nu a vrut să se împace cu el. Femeia a suferit un şoc şi a fost dusă la spital.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a afirmat, luni, că, în urma raportului medico-legal, a reieşit că tatăl a curmat viaţa copilului cândva între miezul nopţii şi ora 1.00, înainte ca poliţiştii să fie sesizaţi de mama micuţului.