O femeie a fost prinsă conducând beată și drogată de două ori în aceeași zi: prima dată a izbit două mașini, dar e refuzat testarea

Autor: Stefan Andrei
Publicat: 29-03-2023 11:43

O femeie a fost prinsă conducând beată și drogată de două ori în aceeași zi, pe șosele din București. Prima dată a izbit două mașini, dar a refuzat testarea. După câteva ore s-a dovedit că era beată și drogată.

Brigada Rutieră a încercat, marți, în Sectorul 1, să oprească un autovehicul la volanul căruia se afla o femeie. Femeia și-a continuat drumul și a intrat în coliziune cu două mașini, conform Mediafax.

Polițiștii i-au cerut să fie testată atât pentru alcool, cât și pentru droguri, însă a refuzat. Apoi a fost dusă la INML, dar și aici a refuzat testarea.

Polițiștii i-au făcut dosar pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, iar după câteva ore au oprit-o din nou pe o stradă din Sectorul 1.

„După stabilirea identității, au efectuat verificări cu privire la situația juridică a dreptului de a conduce, iar cu această ocazie au constatat faptul că, femeia figura cu permisul de conducere reținut ca urmare a dosarului de cercetare penală întocmit în conformitate cu prevederile art. 337 din Codul Penal. De asemenea, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, a relevat prezența în organism a substanțelor psihoactive. În acest context, conducătoarea autovehicului a fost condusă la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea în concurs a infracțiunilor prevăzute și pedepsite de art. 335 alin. 2 și 336 alin.2 din Codul Penal”, informează Brigada Rutieră.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătorului Sectorului 1.