Primarul Moscovei neagă că se pregătește un nou val de mobilizare: 'Este vorba de convocarea celor care sunt angajaţi în armata de conscripție'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 30-03-2023 09:10

La Moscova nu are loc mobilizarea în cadrul aşa-zisei operațiuni militare speciale ruse din Ucraina; activităţile planificate ale birourilor, comisariatelor militare de înregistrare și înrolare sunt desfășurate în regim normal, ele continuă, a afirmat primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

"Faptul că activitatea obişnuită planificată a birourilor militare de înregistrare și înrolare se desfășoară este de la sine înțeles, aşa a fost întotdeauna. Este vorba de convocarea celor care sunt angajaţi în armata de conscripție (...), ceea ce nu are nicio legătură cu aşa-zisa operațiune militară specială rusă din Ucraina. Există şi activitatea desfăşurată de comisariatele militare pentru a verifica acreditările, de asemenea, o activitatea planificată, dar în rest nu se face nimic altceva", a spus Sobianin, miercuri, la postul TV Center TV, conform Rador.

''Nu se pune problema unei mobilizări'', a remarcat primarul, adăugând că astfel de informații sunt difuzate de provocatori, ''persoane care doresc în mod special să creeze panică în rândul populației''.

Primarul a mai menționat că numărul soldaților angajaţi pe bază de contract din armata rusă a crescut semnificativ.

''Acum se desfăşoară o activitate de a atrage voluntari pentru servicii contractuale'', a mai spus el.