Panică generală și urmărire cu elicopterul - Se plimba pe stradă cu un 'Kalașnikov', dar după ce a fost prins s-a descoperit că obiectul avea alt scop

Autor: Florin Pușcaș, Redactor
Publicat: 30-03-2023 20:17

Poliția australiană a pus sub acuzare un bărbat care a fost văzut purtând la el ceea ce părea a fi o pușcă de asalt AK-47, dar care s-a dovedit a avea un scop mai degrabă diferit.

Polițiștii au intrat în acțiune după o avalanșă de apeluri de urgență din nord-vestul orașului Sydney miercuri seara, notează BBC.

Un elicopter s-a alăturat căutării înainte ca CCTV să conducă poliția la o mașină parcată.

A fost recuperată o "armă", dar poliția și-a dat seama în curând că era de fapt un bong - un dispozitiv folosit pentru a fuma marijuana.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost arestat ulterior în legătură cu incidentul, a declarat poliția.

"La percheziția [unui] vehicul de către poliție s-ar fi găsit o imitație de pușcă de asalt AK-47. Cu ajutorul [elicopterului] Polair, ofițerii au găsit un bărbat în pășunea din apropiere", se arată într-un comunicat al poliției din New South Wales.

A fost arestat oricum

Bărbatul a fost ulterior acuzat de posesie de armă de foc neautorizată și de intimidare.

El a fost arestat preventiv, iar cazul său va fi audiat în aprilie.

Poliția va susține în instanță că obiectul confiscat era un bong, un dispozitiv de filtrare umplut cu apă folosit pentru a fuma marijuana și alte substanțe pe bază de plante, a relatat presa locală.

Legile privind drogurile din NSW prevăd că este o infracțiune "vânzarea, furnizarea sau expunerea spre vânzare a unui bong... sau a părților componente, indiferent dacă [acesta] este sau nu destinat a fi folosit pentru a administra un drog interzis".

Proiectat ca armă ieftină și fiabilă pentru armata sovietică de către Mihail Kalașnikov în anii 1940, se estimează că au fost fabricate aproximativ 100 de milioane de AK-47 reale de-a lungul a șapte decenii.