Primăria Capitalei și Arcul de Triumf vor fi iluminat în albastru pentru marcarea Zilei Mondiale a Autismului: anunțul a fost făcut de primarul Nicușor Dan

Autor: Stefan Andrei
Publicat: 01-04-2023 13:56

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că sediul primăriei şi Arcul de Triumf vor fi iluminate în albastru, în acest weekend, pentru marcarea Zilei Mondiale a Autismului.

Edilul precizează că demersul reprezintă o iniţiativă a Asociaţiei Help Autism, care lansează o campanie de atragere a atenţiei asupra nevoilor persoanelor cu autism din România, conform Agerpres.

"Ne alăturăm campaniei de informare şi conştientizare a autismului şi, în acest weekend, iluminăm în albastru faţada clădirii Primăriei Capitalei, precum şi Arcul de Triumf, pentru a marca Ziua Mondială a Autismului - 02 aprilie. Demersul vine ca urmare a iniţiativei Asociaţiei Help Autism, care lansează campania "Un Spectru de Culori", pentru a atrage atenţia asupra nevoilor celor 40 000 de persoane cu autism din România, aflate încă în situaţii frecvente de marginalizare şi discriminare", a scris Nicuşor Dan, sâmbătă, pe Facebook.