Cursă nebună în Australia: steagul roșu a fost ridicat de trei ori. Accidente și penalizări în lanț: doar 12 piloți au terminat

Autor: Stefan Andrei
Publicat: 02-04-2023 10:51

Max Verstappen, actualul campion mondial, a câștigat a 2-a cursă din acest sezon, Marele Premiu al Australiei după o cursă incredibilă, marcată de accidente încă din primul tur.

Cursa de la Melbourne a început foarte tare, liderul Max Verstappen a fost depășit de piloții Mercedes. George Russell și Lewis Hamilton. Charles Leclerc (Ferrari) s-a lovit cu Lance Storll (Aston Martin) și a ieșit în decor, fiind nevoit să abandoneze, iar Safety Car-ul și-a făcut apariția pentru prima dată.

În turul 9, am avut parte de primul steag roșu: Alexander Albon a abandonat după o ieșire în decor iar comisarii cursei au oprit cursa.

George Russel, pilotul Mercedes, a abandonat în turul 18 după ce mașina lui a luat foc. Din fericire, nu a fost ceva grav. Pilotul Mercedes a oprit mașina și a ieșit fără probleme din ea.

Dezastrul a început în turul 54, atunci când Kevin Magnussen, pilotul Haas, a ieșit cu monopostul în decor, iar acest lucru i-a provocat o explozie a pneului motive pentru care s-a ridicat din nou steagul roșu.

Cursa a fost reluată cu plecare din grilă Verstappen a plecat în forță, dar a fost haos în prima curbă și a fost din nou steag roșu! Alonso s-a lovit cu Sainz. Stroll a avut și el probleme, De Vries a ieșit și el în decor, la fel și cei doi piloți Alpine, Gasly și Ocon

Cursa s-a terminat sub Safety Car, iar Max Verstappen a câștigat o cursă în care au ajuns la finial doar 12 monoposturi.

 

Clasament MP al Australiei:

1.Verstappen M.
2.Hamilton L.
3.Alonso F.
4.Stroll L.
5.Perez S.
6.Norris L.
7.Hulkenberg N.
8.Piastri O.
9.Zhou G.
10.Tsunoda Y.
11.Bottas V.
12.Sainz C. Jr.