McDonald's se pregătește de criză: închide temporar birourile din SUA şi disponibilizează personal

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 03-04-2023 05:15

Lanțul de burgeri McDonald's își închide temporar birourile din Statele Unite în această săptămână şi se pregătește să-şi informeze angajații corporației cu privire la disponibilizări, ca parte a unei restructurări mai ample a companiei, a relatat duminică "Wall Street Journal", citat de Rador.

Într-un e-mail intern trimis săptămâna trecută angajaților din SUA și unei părți a personalului internațional, McDonald's le-a cerut acestora să lucreze de acasă de luni până miercuri, pentru a putea transmite online deciziile privind personalul, se arată în e-mail. Nu este clar câți angajați vor fi concediați. "În cursul săptămânii din 3-10 aprilie vom comunica deciziile cheie legate de roluri și niveluri de personal în întreaga organizație", a precizat compania, care are sediul în Chicago.

McDonald's le-a cerut, de asemenea, angajaților să anuleze toate întâlnirile în persoană cu vânzătorii și alte zone externe la sediul său central, a adăugat raportul. McDonald's nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters pentru un comentariu. Lanțul de restaurante fast-food a declarat în ianuarie că va revizui nivelul de personal din cadrul corporației ca parte a unei strategii de afaceri actualizate, ceea ce ar putea duce la concedieri în unele zone și la extindere în altele.