Informații pe surse: Silvio Berlusconi a fost internat de urgență pe ATI

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 05-04-2023 14:51

Fostul premier italian Silvio Berlusconi este internat la terapie intensivă. Fostul premier italian Silvio Berlusconi se afla miercuri la terapie intensivă din cauza unor probleme cardiace, a declarat pentru AFP un membru al anturajului său. Magnatul în vârstă de 86 de ani, care a intrat și ieșit din spital în ultimii ani, se află la Spitalul San Raffaele din Milano, a precizat sursa citată.


Nu este deocamdată clar motivul internării.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost achitat miercuri de acuzația de corupție în acte judiciare în procesul „Ruby ter”. Tribunalul din Milano i-a achitat pe toți cei 29 de inculpați din proces, relatează ANSA și Mediafax. În afară de Silvio Berlusconi, achitările i-au vizat, printre alții, pe Karima el Mahroug și cei 20 de tineri foști invitați la seratele de la Arcore.

La aproape 6 ani de la începerea procesului și la mai bine de 10 ani de la mărturiile presupus false ale invitaților seratelor de „bunga bunga” de la Arcore, miercuri s-a încheiat primul grad al procesului, un caz judiciar născut din procesele verbale ale procesului Karima El Mahroug, cunoscut sub numele de „Ruby”.

Karima este o femeie în vârstă de 30 de ani, la vremea respectivă o tânără abia majoră, care l-a acuzat pe premierul de atunci, Silvio Berlusconi, de avansuri sexuale la "cine elegante" la vila San Martino. O situație jenantă pe care fostul prim-ministru, potrivit rechizitoriului Parchetului din Milano, ar fi încercat să o reducă la tăcere, plătind mărturii false din partea participanților.