Sturm Graz şi Rapid Viena vor disputa finala Cupei Austriei

Autor: George Traicu
Publicat: 07-04-2023 09:35

Echipele Sturm Graz şi Rapid Viena vor disputa finala ediţiei din acest an a Cupei Austriei la fotbal, după ce au reuşit să câştige la limită meciurile din penultimul act al competiţieinotează Agerpres.


Sturm Graz a învins joi în semifinale, cu 1-0, formaţia LASK Linz, graţie golului marcat de slovenul Tomi Horvat în repriza secundă (68).

Gruparea din Graz, antrenată de Christian Ilzer, va disputa a zecea finală de cupă naţională din istoria sa, cu speranţa că va câştiga al şaselea său trofeu, după ce reuşit să o elimine în sferturile de finală pe marea favorită, RB Salzburg, câştigătoarea ultimelor patru ediţii ale Cupei Austriei.

Rapid Viena şi-a asigurat la rândul ei prezenţa în ultimul act al competiţiei încă de miercuri, când a dispus pe teren propriu, cu 2-1, de echipa SV Ried, finalista ediţiei trecute a competiţiei.

Guido Burgstaller a reuşit o dublă pentru învingători, în minutele 45+2 şi 82, în timp ce oaspeţii au înscris în minutele adiţionale ale partidei, prin Marcel Ziegl, care a transformat un penalty în minutul 90+3.

Finala Cupei Austriei se va disputa în data de 30 aprilie pe stadionul Woerthersee din Klagenfurt.