Scrimă: Florin Mirică, clasat pe locul 16 în proba de spadă la Mondialele de juniori

Autor: Mirea Andreea
Publicat: 07-04-2023 22:32

Sportivul român Florin Mirică s-a clasat pe locul 16 în proba individuală de spadă a juniorilor, vineri, la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Plovdiv (Bulgaria).

Mirică a fost învins în optimile de finală de finlandezul Marko Kuhta, cu 15-11, informează Agerpres.

Claus Sebeşan a ocupat locul 57, Rareş Marghescu a încheiat pe 62, iar Alexandru Stoica a terminat pe 90, din 233 de sportivi.

Egipteanul Mohamed Yasseen a cucerit aurul, după 14-13 în finala cu elveţianul Theo Brochard, medaliile de bronz fiind obţinute de maghiarul Soma Somody şi de americanul Samuel Imrek.

În proba de spadă a junioarelor, Andrada Ghica a ocupat locul 73, Emma Şonţ s-a clasat pe locul 99, Renata Axinte pe 111, iar Andreea Muntean pe 155.

Titlul mondial a revenit americancei Hadley Husisian, care a învins-o în finală pe poloneza Alicja Klasik, cu 15-9. Medaliile de bronz au fost obţinute de ucraineanca Ana Maksimenko şi de israelianca Nicole Feygin.

România participă cu o delegaţie de 38 de sportivi la Mondialele de cadeţi şi juniori, având ca obiectiv o clasare pe locurile 5-6. Echipa de sabie juniori a României (Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache şi Radu Niţu) a cucerit medaliile de bronz.

La Mondialele din 2022 de la Dubai, România a obţinut o singură medalie, de argint, prin echipa de sabie juniori (Mihnea Enache, Casian Cîdu, Radu Niţu şi Marco Şovar) şi un loc cinci cu echipa feminină de spadă junioare.