Ministrul ucrainean al Apărării, la București: Vom face Marea Neagră un loc al păcii

Autor: George Traicu
Publicat: 13-04-2023 14:00
Actualizat: 13-04-2023 14:55

Prin "eforturile unite ale lumii libere", Marea Neagră va deveni "un loc al păcii", a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, joi, la Conferinţa privind securitatea regiunii Mării Negre, care are loc la Bucureşti, sub egida Platformei Internaţionale Crimeea, notează Agerpres.


"Nu ne putem baza pe practicile anterioare. Acestea au dat greş. Ucraina este deschisă la acest dialog. Prin eforturile unite ale celor din lumea liberă, vom asigura reinstaurarea domniei legii şi nu domnia forţei şi vom face ca Marea Neagră să fie un loc al păcii", a spus Reznikov.

El a amintit că în urmă cu peste 400 de zile, "Rusia a început o invazie completă, care a ucis mii, a forţat milioane să îşi părăsească propriile case, a făcut oraşe întregi una cu pământul".

Astfel, războiul din Ucraina este un conflict "cum Europa nu a mai văzut de 80 de ani". În acest context, a arătat ministrul ucrainean, hrana şi energia "au fost folosite ca arme" şi au fost încălcate toate normele dreptului internaţional.