SUA: Serviciile Secrete s-au confruntat cu un suspect care a pătruns în Casa Albă. Au avut parte de o surpriză la care nu se așteptau

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 19-04-2023 04:21

Un mic intrus s-a infiltrat marţi în incinta Casei Albe, determinând un răspuns rapid din partea Serviciului Secret al SUA. Anthony Guglielmi, şeful departamentului de comunicare al Secret Service, a declarat că un copilaş s-a strecut prin gardul din partea de nord a Casei Albe, declanşând alertele de securitate, relatează CNN, citat de news.ro.

"Divizia în uniformă a Secret Service a întâlnit astăzi un tânăr vizitator curios de-a lungul liniei gardului nordic al Casei Albe, care a pătruns pentru scurt timp pe terenul Casei Albe", a declarat Gugliemli. "Sistemele de securitate ale Casei Albe s-au declanşat instantaneu alertându-i pe agenţii Secret Service, iar copilul mic a fost recuperat şi redat rapid părinţilor lui", a precizat oficialul.

Nu este prima dată când un copil mic se strecoară prin gardul Casei Albe. A existat un incident similar în 2014, când un copil mic a intrat prin grilajul gardului Casei Albe chiar înainte ca preşedintele de atunci, Barack Obama, să se adreseze naţiunii cu privire la situaţia din Irak. Breşa de securitate a determinat o izolare temporară şi a întârziat şedinţa de informare.

"Aveam de gând să aşteptăm până când va învăţa să vorbească pentru a-l interoga, dar în loc de asta, a primit o pauză şi a fost trimis părinţilor, pe trotuar", a declarat Edwin Donovan, pe atunci purtător de cuvânt al Serviciului Secret al Statelor Unite.