Trezoreria din Italia a pus sechestru pe activele oligarhului rus, Artem Uss, care a fugit în Rusia

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 22-04-2023 20:56

Trezoreria din Italia a pus sechestru pe activele oligarhului rus, Artem Uss, care a fugit în Rusia

Trezoreria Italiei a anunțat că a pus sechestru pe activele deținute în țară de omul de afaceri rus, Artem Uss, care a scăpat de autoritățile italiene care încercau să-l extrădeze în Statele Unite, fugind în Rusia luna trecută, anunță Reuters, potrivit Rador.

Uss se afla în arest la domiciliu la reședința sa din Basiglio, la periferia oraşului Milano, dar a fugit la o zi după ce un tribunal din Milano a fost de acord să-l transfere în SUA, unde urma să fie pus sub acuzare de fraudă bancară și pentru transport de petrol din Venezuela, încălcând sancțiunile.

Dispozitivul electronic de urmărire avut asupra sa a emis un semnal de alarmă când omul de afaceri a părăsit reședința

Dispozitivul electronic de urmărire avut asupra sa a emis un semnal de alarmă când omul de afaceri a părăsit reședința, dar Poliția nu l-a mai găsit când a ajuns la vilă. Într-un comunicat emis vineri seara, Trezoreria a transmis că a aprobat un decret privind înghețarea activelor deținute de Uss în Italia, inclusiv o participație mică la o companie privată, vila sa din Basiglio și un cont bancar cu peste 160.000 de euro.

Uss a declarat agenției de presă ruse RIA, la începutul acestei luni, că acuzațiile americane împotriva lui sunt motivate politic. Evadarea sa a stânjenit guvernul italian, iar premierul Giorgia Meloni a criticat și decizia inițială prin care s-a aprobat măsura arestului la domiciliu în cazul lui Uss. Ministrul italian al justiției a dispus începerea unor acțiuni disciplinare împotriva a trei judecători, care au acordat arestul la domiciliu, au declarat, la începutul acestei săptămâni, două surse în cunoștință de cauză.