Orange îşi menţine obiectivele anuale, după ce profitul trimestrial a fost în linie cu aşteptările analiştilor

Autor: Mirea Andreea
Publicat: 26-04-2023 09:55

Orange îşi menţine obiectivele anuale, după ce profitul trimestrial a fost în linie cu aşteptările analiştilor.

Orange şi-a confirmat miercuri obiectivele financiare din 2023, după ce a raportat un profit trimestrial în linie cu aşteptările analiştilor, în urma creşterii din Africa şi Orientul Mijlociu şi a majorării preţurilor în Europa, transmite Reuters.

Cel mai mare operator de telecomunicaţii din Franţa a raportat în primul trimestru o creştere cu 0,5% a profitului ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare, excluzând cheltuielile pentru chirii (EBITDA AL) pe o bază comparabilă, la 2,59 miliarde de euro (2,84 miliarde de dolari), în linie cu aşteptările analiştilor: 2,59 miliarde de euro, informează Agerpres.

Orange, care operează în 26 de ţări, a majorat preţurile în Europa pentru a compensa inflaţia ridicată.

Veniturile au urcat cu 1,3%, la 10,62 miliarde de euro, în linie cu previziunile analiştilor, de 10,6 miliarde de euro.

Ca parte a planului de redresare a afacerii, Orange a început negocieri cu sindicatele pentru un acord de plecări voluntare ce vizează aproximativ 670 de angajaţi din Franţa.

Orange a confirmat ţintele anuale, inclusiv o creştere uşoară a profitului ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare, excluzând cheltuielile pentru chirii (EBITDA AL), şi flux de numerar din activităţile de telecomunicaţii de cel puţin 3,5 miliarde de euro.