Prigojin: 'Plouă în Ucraina! Contraofensiva ucraineană se amână cu încă o săptămână: e nevoie să se usuce solul!'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 26-04-2023 20:56

Sezonul ploios de primăvară încurcă mult luptele și mutările de trupe pe teritoriul ucrainean. Iar acum în țara vecină plouă, transmite șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin. „Bucătarul lui Putin” - așa cum i se mai spune - consideră că atacul ucrainean ar putea avea loc în jurul datei de 9 mai, tocmai pentru a apuca pământul să fie uscat. „Concluzie: ofensiva ucrainenilor este inevitabilă", a spus Prigojin.

"Ce se întâmplă astăzi cu contraofensiva forțelor armate ale Ucrainei? Astăzi plouă, ultima ploaie ar trebui să treacă pe 2 mai, este nevoie de încă o săptămână pentru ca vântul să usuce solul, după care forțele armate ale Ucrainei vor fi gata să se miște. O vor face pe 9 mai, pentru a strica sărbătoarea - poate așa, poate nu. Forțele armate ale Ucrainei sunt gata să meargă pe deplin și să taie flancurile", a declarat Prigojin, pe canalul său de Telegram.

Potrivit acestuia, acum în Bakhmut unitățile ucrainene sunt bine instruite, inclusiv forțele speciale proaspete care sosesc: „Discursul polonez se aude toată ziua". "Există o luptă sângeroasă. Concluzie: ofensiva ucrainenilor este inevitabilă", a spus Prigojin.

Contraofensiva ucraineană

Ucraina vorbește în mod constant despre iminenta contraofensivă a forțelor armate. Potrivit premierului Denys Shmyhal, aceasta ar putea începe în primăvară sau vară. În același timp, ministrul apărării din Ucraina Oleksiy Reznikov și-a exprimat opinia că la sfârșitul dezghețului se poate aștepta o contraofensivă, iar Kievul intenționează să lanseze mai multe atacuri.