Postul de televiziune al FC Barcelona, Barca TV, se închide după 24 de ani de existenţă

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 28-04-2023 10:00

Postul de televiziune al clubului de fotbal FC Barcelona, Barca TV, va înceta să emită după 24 de ani de existenţă, gruparea catalană explicând într-un comunicat de presă că nu doreşte să-şi reînnoiască acordul cu operatorul Telefonica, informează AFP.

Potrivit informaţiilor publicate în presa spaniolă, această decizie s-ar datora dificultăţilor financiare cu care se confruntă clubul. O sursă apropiată postului de televiziune a declarat pentru AFP că prin închiderea Barca TV aproximativ 130 de persoane îşi vor pierde locul de muncă.

''FC Barcelona a avertizat furnizorul TBSC Telefonica, compania care administrează canalul de televiziune al clubului, că nu va reînnoi contractul care îi leagă şi care se va încheia pe 30 iunie 2023'', a scris actualul lider al campionatului Spaniei în comunicatul său.

Postul Barca TV a fost creat în iulie 1999, în perioada în care clubul FC Barcelona era condus de Josep Lluis Nunez, potrivit Agerpres.

FC Barcelona a vândut acţiuni ale Barca Studios către Orpheus Media şi Socios.com, pentru aproximativ 200 de milioane de euro, sumă care i-a permis în special să-l cumpere pe atacantul polonez Robert Lewandowski de la Bayern Munchen, în vara trecută.

Clubul catalan trebuie să-şi reducă în mod considerabil cheltuielile pentru a respecta regulile fair play-ului financiar şi pentru a putea recruta noi jucători la finalul sezonului, sperând inclusiv într-o revenire a starului Lionel Messi pe Camp Nou.