Decizie fulger - Rusia îşi sporeşte pregătirea capacităţii de luptă a bazelor sale militare din Kîrgîzstan și Tadjikistan

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 28-04-2023 11:36

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că Rusia crește pregătirea capacităţii de luptă a bazelor militare din Kîrgîzstan și Tadjikistan, precum și a altor forțe de reacţie la posibilele provocări.

El a făcut această declaraţie la o întâlnire a miniștrilor apărării ai țărilor membre ale Organizației pentru Cooperare de la Shanghai, care are loc la New Delhi, India, relatează Agenţia de presă TASS, conform Rador.

Ministrul a subliniat încercările Statelor Unite și ale aliaților săi de a restabili prezența lor militară în Asia Centrală

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a subliniat că Moscova consideră solicitările Washington-ului adresate către țările din regiune de a desfășura infrastructura sa militară drept o amenințare directă la adresa stabilității în spațiul țărilor membre ale Organizației pentru Cooperare de la Shanghai. 'Din partea noastră, creștem pregătirea capacităţii de luptă a bazelor militare rusești din Kîrgîzstan și Tadjikistan, precum și a altor forțe de reacţie la posibilele provocări', a spus Şoigu.