Yoshimi Yamashita a intrat în istorie

Autor: Cimpean Ana-Maria
Publicat: 29-04-2023 13:53

Japoneza Yoshimi Yamashita a intrat în istorie sâmbătă, după ce a condus primul trio 100% feminin de arbitri la un meci din campionatul masculin de fotbal al Japoniei (J-League), informează AFP.

Yanashita a arbitrat partida dintre campioana en titre, Yokohama F. Marinos, şi formaţia Nagoya Grampus (scor 1-1), avându-le ca asistente pe compatrioatele sale Makoto Bozono şi Naomi Teshirogi, conform Agerpres.

Anul trecut, în septembrie, Yoshimi Yamashita a devenit prima femeie-arbitru care a condus un meci din prima divizie a J-League şi a fost una dintre cele trei femei care au figurat pe lista cu 36 de arbitri la Cupa Mondială masculină.

Ea nu s-a aflat la centru la niciunul dintre meciurile disputate la turneul final din Qatar, dar a fost al patrulea arbitru în şase partide din primul tur al CM 2022.

Yamashita, Bozono şi Teshirogi s-au făcut remarcat şi anul trecut, când au arbitrat un meci masculin din Liga Campionilor Asiei.

Trio-ul nipon este înscris pe lista arbitrilor şi asistenţilor pentru Cupa Mondială feminină programată în această vară în Australia şi Noua Zeelandă.