Sătul de lipsa sprijinului rus, șeful Wagner ameninţă cu retragerea de pe front: 'În fiecre zi acumulăm o mie de cadavre, pe care le punem în sicriu'

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 01-05-2023 02:01

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari ruşi Wagner, denunţă numărul ridicat de victime în cadrul unităţii sale şi lipsuri în aprovizionare, informează lesoir.be, citat de Rador.

"În fiecre zi acumulăm o mie de cadavre, pe care le punem în sicriu şi le trimitem acasă", a declarat Prigojin într-un interviu publicat sâmbătă cu bloggerul rus Semion Pegov. Din cauza lipsei de muniţie de artilerie, pierderile ar fi de cinci ori mai mari decât e necesar.

Dl Prigojin a declarat că a scris o scrisoare ministrului apărării, Sergheiu Şoigu, pentru a-i cere să aprovizioneze grupul Wagner în Ucraina de îndată ce va fi posibil. "Dacă lipsa de muniţii nu este compensată, vom fi constrânşi la o retragere organizată sau la moarte", a declarat el.

Fără Wagner, frontul s-ar putea prăbuşi în mai multe locuri

Dacă grupul Wagner şi-ar retrage o parte a trupelor, frontul s-ar prăbuşi în alte locuri, a avertizat dl Prigojin. Potrivit acestui bărbat de 61 de ani, armata ucraineană se pregăteşte pentru o contraofensivă la jumătatea lunii mai. Bătălia pentru Bahmut, în estul Ucrainei, durează de luni de zile şi trupele ucrainene tot nu controlează decât o mică zonă din partea occidentală a oraşului. Pierderile sunt importante de ambele părţi ale conflictului.

Prigojin şi-a repetat criticile acerbe faţă de conducătorii armatei ruse: forţele armate ruse suferă de lipsă de disciplină şi de organizare. Şeful mercenarilor ruşi, care a profitat mult de invadarea Ucrainei, îşi poate permite critici deschise, deoarece el este un confident al preşedintelui rus, Vladimir Putin.