Raport: O treime dintre asistenții medicali din SUA intenționează să renunțe la profesie

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 01-05-2023 14:23

Aproape o treime dintre asistenții medicali din Statele Unite se gândesc să își părăsească profesia după ce pandemia COVID-19 i-a lăsat copleșiți și obosiți, potrivit unui sondaj citat de Reuters.

Sondajul realizat în ianuarie de AMN Healthcare Services Inc. pe un eșantion de peste 18.000 de asistente medicale, a arătat luni că 30% dintre participante intenționează să renunțe la carieră, cu 7 puncte procentuale mai mult decât în 2021, când a început valul de demisii declanșat de pandemie, scrie Mediafax.

De asemenea, sondajul a arătat că 36% dintre asistente intenționează să continue să lucreze în acest sector, dar ar putea schimba locul de muncă.

„Acest lucru subliniază cu adevărat provocările continue în materie de sănătate mintală și bunăstare cu care se confruntă forța de muncă din domeniul asistenței medicale după pandemie”, a declarat directorul general al AMN Healthcare, Cary Grace, într-un interviu acordat Reuters.

Sondajul a arătat că sunt necesare diverse schimbări, 69% dintre asistente dorind o creștere a salariilor și 63% dintre ele căutând un mediu de lucru mai sigur pentru a-și reduce stresul.

Acest lucru vine într-un moment în care operatorul de spitale și liderul sectorului HCA Healthcare Inc. a indicat o redresare a situației personalului.

Deși deficitul de personal din spitale este o problemă de câțiva ani, aceasta a căpătat amploare la nivel global la sfârșitul anului 2021 și a atins un vârf la începutul anului trecut, în urma unui număr mare de demisii din cauza epuizării.

Criza de personal a dus la creșterea costurilor la operatorii de spitale, în timp ce a stimulat profiturile furnizorilor de personal medical, cum ar fi AMN Healthcare.