Planul pregătit în laboratoarele Kremlinului: Rusia atacă direct infrastructura NATO din SUA și Europa

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 04-05-2023 08:51

În laboratoarele Kremlinului se pregătește o nouă fază a războului, iar în această etapă Rusia ar încerca să atace infrastructura critică a NATO. Un astfel de atac ar genera efecte în lanț, iar o confruntare directă între Rusia și țările NATO nu este exclusă.

Rusia se pregătește pentru un atac asupra infrastructurii submarine a NATO. În acest scop, conducerea rusă studiază sistemele submarine ale alianței, a declarat David Cutler, secretarul general adjunct al blocului pentru informații și securitate, David Cutler.

Potrivit lui Cutler, Rusia cartografiază infrastructura aliată critică atât pe uscat, cât și subacvatică, a spus el. În acest fel, Moscova se pregătește pentru lovituri împotriva unor ținte submarine din Europa și America de Nord. La această operațiune participă militari și servicii speciale rusești, a adăugat el.

Așa a început și războiul din Ucraina

Secretarul general adjunct al NATO a reamintit că acesta este modul în care Rusia luptă în primele etape ale conflictului - urmărește să distrugă infrastructura critică. Moscova a folosit această tactică în războiul împotriva Ucrainei.

Cutler a precizat că este vorba despre cabluri submarine, care reprezintă 95% din comunicațiile pe internet. Acestea permit tranzacții financiare în valoare de aproximativ 10 trilioane de dolari în fiecare zi.