Momentul în care fostul premier Giuseppe Conte este lovit în față de un militant 'antivax' (video)

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 06-05-2023 09:13
Actualizat: 05-05-2023 22:42

Un bărbat l-a atacat vineri pe Giuseppe Conte, şeful guvernului italian în timpul pandemiei de COVID-19, acuzându-l pentru izolare şi purtarea măştii sanitare, relatează AFP, conform Agerpres.

În timp ce se afla la Massa, în Toscana (centru-vest), pentru a participa la un miting electoral, liderul Mişcării 5 Stele (M5S) "a fost atacat de un militant antivax", care l-a lovit în faţă, a scris M5S pe Facebook.

Bărbatul i-a reproşat introducerea măsurilor de izolare şi distanţare fizică din 2020, potrivit unor declaraţii date de martori presei.Atacatorul a fost reţinut de poliţie.

"Protestul este legitim, dar această demonstraţie violentă este în afara cadrului democratic", a comentat Giuseppe Conte.

Premierul în exerciţiu, Giorgia Meloni, şi-a exprimat "solidaritatea" într-un comunicat de presă. "Orice formă de violenţă trebuie condamnată fără ezitare. Opoziţia trebuie să rămână cordială şi respectuoasă faţă de persoane şi grupuri politice", a spus ea.

Preşedinte al Consiliului italian din iunie 2018 până în februarie 2021, Giuseppe Conte a trebuit să gestioneze izbucnirea pandemiei de COVID -19 în februarie 2020 în nordul Italiei, prima ţară din Europa afectată de pandemie şi unde au murit aproape 190.000 de oameni, potrivit Departamentului de Sănătate.