Blinken și Cleverly au cerut respectarea legii în Pakistan după arestarea fostului premier Imran Khan

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 10-05-2023 04:46

Secretarul de stat american Antony Blinken şi ministrul britanic de externe James Cleverly au cerut împreună, marţi, respectarea legii în Pakistan după arestarea fostului premier Imran Khan, eveniment care a provocat manifestaţii în întreaga ţară, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Vrem doar ca orice se întâmplă în Pakistan să respecte legea, Constituţia", a declarat secretarul de stat Antony Blinken la o conferinţă de presă comună organizată la încheierea convorbirilor bilaterale cu ministrul britanic de externe James Cleverly. "Vrem să vedem o democraţie paşnică în această ţară. Vrem să vedem că legea este respectată acolo", a declarat acesta, referindu-se la "relaţia strânsă şi de lungă durată" a ţării sale cu Pakistanul.

Ambii oficiali au refuzat să facă comentarii suplimentare, declarând că nu au fost încă informaţi pe deplin cu privire la această chestiune.

Fostul prim-ministru pakistanez a fost arestat marţi în timp ce se prezenta la o instanţă din Islamabad pentru a se confrunta cu acuzaţii de corupţie. Arestarea sa a stârnit proteste pe întreg teritoriului Pakistanului.

"Aşa cum am spus în trecut, Statele Unite nu iau o poziţie în favoarea unuia sau altuia din candidaţii politici sau în favoarea unui partid faţă de altul", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, întrebată despre arestarea fostului premier Imran Khan.

Pakistanul este un aliat al Statelor Unite.