22 de femei moarte în condiții suspecte. Poliția din trei țări europene cere ajutorul populației pentru a le identifica

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 10-05-2023 19:32

Poliția din Belgia, Germania și Olanda are nevoie de ajutor pentru a identifica 22 de femei și fete moarte în condiții suspecte. Este vorba despre cadavre descoperite în cele trei țări între octombrie 1976 și august 2019.

Potrivit poliției, majoritatea victimelor au avut o moarte violentă, în timp ce altele au fost înfometate sau abuzate. Rămășițele lor au fost descoperite în Belgia, Germania și Olanda între octombrie 1976 și august 2019. Este posibil ca trupurile să fi fost aruncate pentru a deruta poliția. De aceea, anchetatorii din cele trei țări cer ajutorul publicului pentru a le identifica pe cele 22 de femei și fete despre care se crede că au fost ucise.

„Cele mai multe dintre cele 22 de victime au murit în mod violent, iar unele au fost, de asemenea, abuzate sau înfometate înainte de a muri. În parte pentru că femeile provin probabil din alte țări decât cele în care au fost găsite, identitatea lor nu a fost încă stabilită. Este posibil ca trupurile lor să fi fost lăsate în țările noastre pentru a împiedica investigațiile penale", au declarat Carina van Leeuwen și Martin de Wit într-un comunicat al poliției olandeze.

Anchetatorii cred că unele victime provin din Europa de Est, iar identificarea lor ar putea oferi dovezi cu privire la autorii crimelor.

Forțele de poliție din toate cele trei țări s-au reunit pentru a lansa operațiunea „Identifică-mă" prin intermediul Interpol.