Justin Trudeau, mesaj către Maia Sandu: Abia aștept sa ne întâlnim. Mulțumim poporului moldovean că au curaj împotriva agresiunii ruse

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 10-05-2023 12:34
Actualizat: 10-05-2023 14:53

Premierul Canadei, Justin Trudeau, abia așteaptă să se întâlnească cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Oficialul canadian a venit cu un mesaj, în contextul vizitei Maiei Sandu în Canada în data de 11 mai 2023, transmite Știri.md.

„Pentru prima dată din 1992, un președinte al Republicii Moldova vine în Canada. Abia aștept sa ne întâlnim cu Maia Sandu la Ottawa săptămâna aceasta – să îi mulțumim ei și poporului moldovenesc pentru că au stat atât de hotărât și curajos împotriva agresiunii ruse, să discutăm despre sprijinul Moldovei pentru refugiații ucraineni și să facem progrese reale în privința priorităților noastre comune”, a scris Trudeau pe Twitter.

Potrivit unui comunicat al Guvernului Canadei, pe agenda celor doi oficiali se vor regăsi subiecte referitoare la răspunsurile la invazia brutală și nejustificată a președintelui rus Vladimir Putin asupra Ucrainei și a securității în Europa de Est. Trudeau va reitera sprijinul Canadei pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și pentru ordinea internațională bazată pe reguli, în fața amenințărilor rusești.

Prim-ministrul și președintele vor discuta și despre sprijinul continuu al Republicii Moldova în primirea ucrainenilor care au nevoie de adăpost, siguranță și asistență umanitară.

În timpul vizitei Maiei Sandu, cei doi lideri vor discuta probleme de interes comun, inclusiv reforma instituțională internă și agenda anticorupție a Republicii Moldova, precum și sprijinul pentru calea Moldovei către integrarea în Uniunea Europeană.

În timpul vizitei, Maia Sandu se va întâlni și cu guvernatorul general al Canadei, Mary Simon.