Linda Yaccarino, noul CEO al Twitter: 'Am fost de mult inspirată de viziunea lui Musk de a crea un viitor mai luminos'

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 15-05-2023 08:37

Noul CEO al Twitter, Linda Yaccarino, a declarat într-un tweet că a fost inspirată de viziunea proprietarului Elon Musk de a crea un viitor mai luminos şi că este încântată să contribuie la transformarea platformei de socializare, transmite Reuters.

Declaraţia făcută pe Twitter sâmbătă a fost prima dată când Yaccarino a vorbit public de când a apărut joi vestea că era în discuţii pentru a deveni următorul CEO al Twitter, scrie news.ro.

Musk, care a ocupat funcţia de CEO de la cumpărarea Twitter cu 44 de miliarde de dolari, în octombrie anul trecut, a anunţat numirea vineri.

”Am fost de mult inspirată de viziunea [lui Musk] de a crea un viitor mai luminos. Sunt încântată să ajut să aduc această viziune la Twitter şi să transformăm această afacere împreună!”, a scris Yaccarino.

Yaccarino, care în calitate de director de publicitate pentru NBCUniversal, parte a grupului Comcast, a petrecut câţiva ani modernizându-i afacerea cu publicitate, a spus că este dedicată viitorului Twitter şi a spus că feedbackul utilizatorilor este vital pentru a construi Twitter 2.0.

Yaccarino va prelua o platformă de socializare care a încercat să inverseze o scădere a veniturilor din reclame şi este afectată de provocări, împreună cu datorii mari.

De când Musk a achiziţionat Twitter, agenţi de publicitate mari au părăsit platforma, îngrijoraţi că reclamele lor ar putea apărea alături de conţinut neadecvat, după ce compania a pierdut aproape 80% din personal.

Musk a recunoscut, la începutul acestui an, că Twitter a suferit o scădere masivă a veniturilor din reclame.

În timp ce Musk a spus că Yaccarino va ajuta la construirea unei ”aplicaţii pentru orice”, despre care a spus anterior că ar putea oferi o varietate de servicii, cum ar fi plăţi între persoane, alegerea unei veterane în publicitate a semnalat că reclamele digitale vor continua să fie un obiectiv central al companiei.

Musk a spus de mult timp că intenţionează să găsească un nou lider pentru Twitter.

Musk, care este şi CEO-ul producătorului de vehicule electrice Tesla, a declarat vineri că aducerea lui Yaccarino ca noul şef al Twitter îl va ajuta să dedice mai mult timp Tesla.