Corpul de control al ministrului Sportului a descins la fundația 'Judo for Romania', înființată de Cosmin Gușă

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 22-05-2023 20:40

Corpul de control al ministrului Sportului a descins la fundația 'Judo for Romania', înființată de Cozmin Gușă

În urma unei spșicitări făcute de președintele unui club, Corpul de Control al Ministerului Sportului va face verificări la Fundația Judo for Romania, care a fost înființată de Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo, anunță newsweek.ro.

Președintele unui club de judo din Oradea a trimis o petiție ministrului Sportului în care a cerut verificarea modului în care Fundația Judo for Romania a folosit fondurile de care a dispus, acuzând o lipsă totală de transparență.

Iată textul petiției:

"În anul 2017, actualul președinte al Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, a înființat Fundația Judo for Romania, cu scopul de a atrage fonduri în numele federației de judo, fonduri care din declarațiile din presă ale dumnealui ar trebui să fie utilizate strict în acest domeniu.

Cu toate acestea, dintr-o lipsă de transparență dorită de cei ce au constituit această Fundație, nu știm cât și unde au fost folosite aceste fonduri cerute în numele judo-ului.

Pe această cale, vă solicit să mă sprijiniți în aflarea acestui parcurs financiar în numele sportului practicat în cadrul Federaiei Române de Judo. Consider că este natural și obligatoriu să existe o transparență și o informare asupra acestor aspecte".

Rezoluția aceste petiții a fost "Către Corpul de Control, Vă rog să luați o măsură de control pe acest subiect".

Ce spunea Cozmin Gușă la înființarea fundației

„Am simțit nevoia să înființăm o fundație care să ajute judo-ul și sportul, ca să acordăm șansa unor oameni din afara sportului să activeze. Să activeze ca sponsor, ca sprijin, ca expertiză. Sunt oameni care iubesc judo-ul și sportul, și vor face eforturi de influență, care să ajute judo-ul. De marea masă a judokanilor se va ocupa Federația.

Ca să fie plata transparentă, o să facem plata de la fundație. Nu e așa? În sport, fiecare plată care se face devine suspectă. Ca să fie foarte limpede, plata o să o facem de la fundație, ca să nu avem treabă nici cu Curtea de Conturi.

O să-mi permit să încep înaintea dezbaterii cu o parte mai ceremonioasă. La „Judo For Romania”, o să acordăm unor personalități din afara sportului titlul onorific de Ambasador Judo For Romania”, a declarat Gușă, conform Realitatea.net