Lista neagră întocmită de Ucraina! Persoane vânate pentru a fi ucise: 'Putin este în frunte. Încercăm să-l omorâm!'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 24-05-2023 20:21

Al doilea cel mai puternic comandant de informații militare din Ucraina, generalul Vadym Skibitsky, este preocupat în aceste momente de operațiuni secrete care vizează „inima Rusiei”, transmite acesta într-un interviu pentru jurnaliștii germani de la Welt. El precizează tot în acest interviu că Ucraina a întocmit o „listă neagră”: persoane care trebuie lichidate. Iar primul pe listă e Vladimir Putin.

Ucraina are o listă condiționată de persoane pe care vrea să le lichideze. Este condusă de „dictatorul rus Vladimir Putin. În plus față de el, acesta îl include și pe fondatorul PMC "Wagner" Evgheni Prigozhin, ministrul rus al apărării Serghei Șoigu și alți responsabili pentru invazia Ucrainei”, spune oficialul ucrainean. „Putin observă că ne apropiem de el, dar poate că îi este și frică să nu fie ucis de unul singur. Mulți oameni din Rusia susțin în continuare această 'operațiune specială', dar datorită rețelelor de socializare și verificării telefoanelor, știm că atât de mulți ruși au murit acum că sperie oamenii", a răspuns el.

Alte persoane de pe „listă”

În plus, Skibitsky a menționat că Ucraina încearcă să-l ucidă pe fondatorul PMC "Wagner" Evgheni Prigozhin. De asemenea, el a fost întrebat cine conduce lista persoanelor pe care Ucraina vrea să le elimine.

"Putin, pentru că coordonează și decide ce se întâmplă. Dar, în cele din urmă, toată lumea va trebui să răspundă pentru acțiunile lor. Șeful Statului Major General, Valery Gerasimov, și ministrul Apărării Serghei Șoigu au planificat atacul și acum nu se mai pot întoarce", a declarat reprezentantul Direcției de informații.

Skibitsky l-a menționat, de asemenea, pe așa-numitul lider al Ceceniei, Ramzan Kadîrov. „Da, în primele luni ale unui război de amploare, el a fost peste tot, dar acum, și-a dat seama că strategic regimul lui Putin a pierdut deja.”

Lista condiționată include, de asemenea, comandantul invaziei ruse, Serghei Surovikin, și comandanții ruși care au intrat în Ucraina.

Oficialul ucrainean a fost întrebat unde se află linia acestei liste - dacă se ia în considerare posibilitatea de a elimina civilii, ca oligarhi sau propagandiști. "Suntem în război și aceștia sunt dușmanii noștri. Dacă o figură importantă produce și finanțează arme pentru ei, atunci eliminarea ei ar salva viețile multor civili. Conform convențiilor internaționale, aceasta este o țintă legitimă", a declarat reprezentantul serviciilor de informații ucrainene.

Putin este o țintă legitimă

Anterior, șeful Direcției de Informații din Ucraina, Kyrylo Budanov, a declarat că Putin este o țintă complet legitimă pentru Ucraina. Ofițerul ucrainean de informații consideră că teoretic este posibilă eliminarea lui Putin, dar nu vede oportunitatea în acest sens. Prin urmare, Ucraina nu încearcă în prezent să facă acest lucru.

Budanov a mai spus că Putin este grav bolnav, dar va avea timp să vadă Ucraina câștigând înainte de moartea sa.