A depus actele de divorț, dar după ce a aflat că soțul deținea criptomonede Bitcoin totul a luat o întorsătură: 'A fost cu siguranță un șoc'

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 25-05-2023 10:54

Femeia a bănuit inițial că soțul ei – care câștiga 3 milioane de dolari pe an – nu și-a dezvăluit toate bunurile, care aveau să fie împărțite între cei doi în timpul divorțului.

Procedura de divorț a unui cuplu din New York a luat o întorsătură după ce un expert contabil a ajutat la depistarea celor 12 Bitcoin ai soțului, pe care intenționa să-i ascundă de soția sa, conform cointelegraph.com.

Cuplul în cauză era căsătorit de 10 ani, însă soția bărbatului bănuia că soțul ei nu i-a dezvăluit toate bunurile, care s-ar împărți între cei doi în urma divorțului. Femeia - adresată sub pseudonim Sarita - a dezvăluit pentru CNBC că soțul ei câștiga 3 milioane de dolari anual, ceea ce nu reflecta bunurile sale declarate.

Sarita a numit un contabil criminalist, care în cele din urmă a constatat că soțul ei nu a reușit să declare 12 BTC - în valoare de aproximativ 500.000 USD - stocați într-un portofel cripto nedezvăluit. Neavând habar despre investiția în Bitcoin, ea a declarat:

Nu a fost niciodată un gând în mintea mea, pentru că nu este ca și cum am discuta despre asta sau am face investiții împreună. A fost cu siguranță un șoc.

În consecință, soțul femeii va trebui să se despartă de unele dintre acțiunile sale BTC. Urmărirea investițiilor cripto este mai ușoară decât omologii săi fiat, având în vedere că tehnologia blockchain păstrează toate tranzacțiile și nu permite factorilor externi să modifice sau să șteargă intrările.

În contrast, una dintre cele mai recente inovații cripto, metaversul, a devenit un loc popular pentru cuplurile din întreaga lume pentru a se căsători.

Din 2021, nenumărate cupluri s-au căsătorit în locuri virtuale bazate pe metaverse, permițând membrilor familiei și prietenilor să fie martori la ocaziile pline de bucurie.